Laatste Nieuwsbrief Zoogdieratlas Utrecht

Op 31 december aanstaande stopt Zoogdieratlas Utrecht officieel. De laatste nieuwsbrief is zojuist verstuurd. Je kan hem ook op deze website vinden (als PDF-bestand). Bij deze wil ik iedereen bedanken die

de afgelopen twee jaar waarnemingen hebben doorgegeven. Daar kan je nog mee doorgaan, want de website www.zoogdieratlas.nl blijft bestaan. Alle waarnemingen die volgend jaar worden doorgegeven via www.waarneming.nl of www.telmee.nl komen in de Atlas van de Nederlandse zoogdieren. Dus ga door met verzamelen en geniet van de Utrechtse zoogdieren.

Waarnemingen huisspitsmuis (Crocidura russula) in Utrecht in de periode 2000-2011

Waarnemingen huisspitsmuis (Crocidura russula) in de provincie Utrecht in de periode 2000-2011

Als afsluiting van twee jaar Zoogdieratlas Utrecht wordt nog een werkatlas gemaakt. De werkatlas geeft per zoogdiersoort een kaart met de kilometerhokken waar de soort tussen 2000 en nu is waargenomen, zoals het voorbeeld hiernaast van de huisspitsmuis. Dan wordt ook duidelijk waar soorten nog niet zijn waargenomen. Dat zijn de plekken om in 2012 nog eens extra goed naar zoogdieren te zoeken. Want uiteindelijk willen we natuurlijk voor de Atlas van de Nederlandse zoogdieren een accuraat beeld over het voorkomen van zoogdieren in de provincie Utrecht.

De werkatlas wordt via deze website en www.zoogdieratlas.nl beschikbaar gesteld. Ik houd jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *