Resultaat vleermuisonderzoek 2012

Vorig jaar heb ik de deelnemers aan Zoogdieratlas Utrecht opgeroepen nog wat kilometerhokken op vleermuizen te inventariseren. Hoewel het voor vleermuisonderzoek een slecht jaar was (veel natte en soms koude nachten) is het enkelen toch gelukt een aantal inventarisatierondes uit te voeren. Dit heeft van in totaal 100 kilometerhokken waarnemingen van vleermuizen opgeleverd, waar sinds het jaar 2000 nog geen vleermuizen waren aangetroffen. Onderstaande kaart is een weergave hiervan. De extra inspanning was dus zeker de moeite waard. Dank aan hen die aan de vleermuisinventarisaties hebben meegedaan.

Klik hier voor een PDF-bestand met waarnemingen per vleermuissoort.

Vleermuiswaarnemingen in het zomerhalfjaar in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *