Vogeltelreizen naar Bulgarije in 2017

Voor 2017 hebben we drie verschillende vogeltelreizen in de aanbieding. Met deze reizen help je mee de vogels van Bulgarije in kaart te brengen.

Bijeneters in Bulgarije (Foto: Svetoslav Spasov / NatureImages.eu)

In mei 2015 hadden we een zeer succesrijke vogeltelreis door Bulgarije. Op 66 punten zijn vogels geteld. Een belangrijke aanvulling op de tellingen van de Bulgaarse Vogelbescherming en voor de nieuwe Europese Broedvogelatlas (www.ebba2.info). De Habitat Stichting heeft ons daarom gevraagd voor 2017 weer enkele reizen te organiseren.

Het doel van de reizen is om op zo veel mogelijk plekken vogeltellingen uit te voeren en tegelijk wat van de natuur en de cultuur van Bulgarije te proeven. De reizen gaan door streken waar nog weinig vogelgegevens van zijn.

We hebben drie verschillende reizen in het pakket. Een reis waarbij vanuit vaste locaties dagtochten worden gemaakt, een lange reis waarbij een grote afstand door veel verschillende landschappen wordt afgelegd en een reis die hier tussenin zit. Voor elke reis zijn er twee perioden waaruit kan worden gekozen.Vogels tellen in de Rhodopen, Bulgarije (Foto: DennisWansink)

Alle reizen worden door een ervaren Bulgaarse vogelgids begeleid. Er wordt met een huurbusje gereisd, waarin 8 mensen passen. De prijzen zijn gebaseerd op deelnemersgroepen van 6 personen. Minder kan, maar dat heeft invloed op de prijs. Geslapen wordt in lokale hotelletjes en pensions, zodat de reizen ook een bijdrage leveren aan de lokale economie.

De tellingen worden tijdens wandelingen en de tochten met het busje uitgevoerd. Tevens nemen we de tijd om kloosters, idyllische dorpjes,
grotten en grafheuvels van de Thraciërs te bezoeken. Reisroutes 2016 (Klik voor een grotere afbeelding)

Hieronder vind je een korte beschrijving van de reizen. Klik op de kaart voor een grotere versie met de reisroutes.

Reis 1 Naar het onbekende noordwesten
Omgeving Belogradchik, Bulgarije (Foto: Lubomir Hristov) Tijdens deze reis bezoeken we een diversiteit aan landschappen in het noordwesten van Bulgarije: de vlaktes naar de Donau, de bergen met oude eikenbossen, de hoogste waterval van Bulgarije en de Magurata grot. Hier kunnen we Balkanvliegenvanger, Kleine vliegenvanger, Steenpatrijs, Kleine torenvalk, Witoogeend en Dwergaalscholver tegenkomen. Het gebied is nauwelijks onderzocht, dus het is spannend wat we te zien krijgen. De dagtochten zijn kort.
Duur: 9 dagen
Perioden: 28.04 t/m 07.05.2017 en 22.05 t/m 31.05.2017
Prijs: € 900 (exclusief de vliegreis)
Minimum aantal deelnemers: 6

Reis 2 Door de Centrale Balkan naar de Zwarte Zeekust
Klooster bij Gloshene, Bulgarije (Foto: Dennis Wansink) De reis volgt de noordelijke delen van de Balkan en gaat via Veliko Turnovo naar Shumen. Daarna gaan we naar het zuiden en bij Boergas draaien we terug naar Sofia via de zuidelijke delen van de Balkan. Onder weg bezoeken we de kloven van Roesenski Lom, de meren rond de kustplaats Boergas, waaronder het hyper zoute Atanasovsko meer en de onbekende vlaktes rond Stara Zagora. We zien vogels van de bergen, rivierdalen, meren, zee, moerassen, graslanden en landbouwgebied. Kwartelkoning, Balkanvliegenvanger, Roze pelikaan, Arendbuizerd, Scharrelaar zijn een paar van de soorten die we kunnen tegenkomen.
Duur: 12 dagen
Perioden: 12.05 t/m 23.05.2017 en 25.05 t/m 05.06.2017
Prijs: € 1.000 (exclusief de vliegreis)
Minimum aantal deelnemers: 6

Reis 3 Zigzaggend door Bulgarije
De Arda rivier bij Madzharovo, Bulgarije (Foto: Henk Sierdsema) Deze reis begint in de Centrale Balkan en buigt snel af naar het zuiden. Via het UNESCO dorp Koprivshtitsa steken we de laagvlaktes met Izabeltapuiten, Kortteenleeuweriken en Kalanderleeuweriken over om vervolgens de bergen van de Westelijke Rhodopen in te duiken. Rond Trigrad gaan we op zoek naar Rotskruipers, Slechtvalken en Alpengierzwaluwen. Vervolgens gaat de reis naar de Oostelijke Rhodopen waar bijna alle soorten roofvogels leven. Op de terugweg naar Sofia passeren we de oude Thracische stad Perperikon.
Duur: 9 dagen
Perioden: 28.04 t/m 07.05.2017 en 12.05 t/m 20.05.2017
Prijs: € 900 (exclusief de vliegreis)
Minimum aantal deelnemers: 6

Meer informatie opvragen of aanmelden voor een reis kan via info@green-space.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *